Denk en doe mee!

Wilt u in de toekomst prettig blijven wonen, werken en/of verblijven in de Agniesebuurt? Dan is een goed werkende riolering en het voorkomen van wateroverlast van levensbelang. Om tot een passende oplossing te komen voor een nieuw watersysteem hebben we uw hulp nodig. Vul de online vragenlijst in!

Waarom deze vragenlijst?
De riolering in de Agniesebuurt is verouderd en dringend aan vernieuwing toe. Omdat het huidige riool waarschijnlijk op verschillende plaatsen lek is, loopt er grondwater in het riool. Hierdoor is de grondwaterstand mogelijk lager dan normaal. Ondertussen zakt de bodem in Rotterdam langzaam in en door de klimaatverandering neemt ook het aantal hoosbuien toe. Als we niets doen, leidt alles bij elkaar zeker tot meer overlast. Daarom hebben de bewoners van de Agniesebuurt, de wijkraad, woningcorporatie Havensteder, de gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) de handen ineengeslagen. Met elkaar zoeken ze vanuit de Wijkcommunity Agniesebuurt naar oplossingen om ervoor te zorgen dat u niet onnodig wateroverlast ervaart en het ook in de toekomst prettig wonen, werken en verblijven is in onze mooie buurt.

Om goede oplossingen te bedenken, is het belangrijk om te weten wat de huidige staat van de woningen en de binnentuinen is. Ervaart u nu weleens overlast door vocht of water? In uw binnentuin, op straat of in uw woning? Bijvoorbeeld in uw kelder(kast) of souterrain? Doe mee!

Voor het onderzoek naar de huidige situatie, is het belangrijk dat u nú de vragenlijst invult!
Dit kan uiterlijk t/m zondag 13 januari 2019 via bovenstaande button. Heeft u vragen over dit onderzoek of heeft u hulp nodig bij het beantwoorden van de vragen? Neem dan per mail contact met ons op via agniesebuurt@volq.nl.