Boomfeestdag in de Vijverhofstraat

Bomen zijn onmisbaar, zeker in een stad als Rotterdam. Daarom doet de stad op woensdag 10 november mee aan de Nationale Boomfeestdag met als thema: bomen maken gezond! Onder begeleiding van Stichting Natuurstad Rotterdam planten leerlingen van de Imeldaschool twintig bomen aan in de Vijverhofstraat. Geen sprietjes, maar echt al wat stevigere exemplaren.

Voor de leerlingen uit groep zeven en acht van de Imeldaschool begint de Boomfeestdag in de klas. Stichting Natuurstad geeft een natuurles over het belang van bomen. Daarna ontvangt wijkraadslid Marvin Biljoen de kinderen om 9.45u op het Ammersooiseplein. Na de onthulling van een herinneringspaal planten zij samen de twintig bomen. Dit zijn bomen van verschillende soorten, zoals Japanse sierkers, iep, acacia en linde. De bomen komen tussen de Bergweg en het Ammersooiseplein te staan. Rond 11.00u gaan de kinderen terug naar school. Daar nemen zij een oorkonde in ontvangst, als aandenken aan hun bijzondere werk.   

Laatste boom

Op maandag 22 november planten wethouder Buitenruimte Vincent Karremans en hoogheemraad Paul van den Eijnden van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard samen de laatste boom in de Vijverhofstraat. Dit doen zij om stil te staan bij de vorderingen in het klimaatbestendig maken van de Agniesebuurt. Daarmee staan er straks weer 27 nieuwe bomen in de Vijverhofstraat.