Uitbreiden betaald parkeertijden sector 71

Vanaf 2 januari 2021 geldt in heel parkeersector 71 betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Burgemeester en wethouders van Rotterdam hebben onlangs dit besluit genomen.

Waarom worden de parkeertijden uitgebreid?
Op dit moment geldt in delen van parkeersector 71 betaald parkeren van maandag tot en met zondag tot 18:00 uur. De gemeente heeft verschillende meldingen ontvangen dat bewoners met een parkeervergunning in de avonduren moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning. Uit parkeeranalyses blijkt dat ongeveer een derde van de parkeerders in de avonduren niet in de wijk wonen.

Wat betekent dat voor u?
Het uitbreiden van de parkeertijden dringt het aantal geparkeerde auto’s die niet van bewoners of ondernemers in de wijk zijn terug. Dit betekent dat u minder lang hoeft te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. De prijzen van de parkeervergunningen blijven hetzelfde. Houdt bij het parkeren van uw bezoek rekening met de uitbreiding van de venstertijd. Vraag hiervoor een bezoekersparkeervergunning aan via rotterdam.nl/bezoekersparkeervergunning mocht u deze nog niet hebben.