Klimaatbestendige tuin

In veel tuinen merk je al goed dat het klimaat verandert. In sommige tuinen zie je dat het heel droog en heet is en het op zomerse dagen eigenlijk niet meer lekker is om te verblijven. Aan de andere kant zie je ook in veel tuinen dat het water na een regenbui niet goed kan weglopen, dat gazonnetjes drassig en nat blijven. In sommige gevallen loopt het regenwater na een flinke bui zelfs over de drempel het huis in. Hoe zorg je nou voor een klimaatbestendige tuin?

Oplossingen
In de regel kun je zeggen dat hoe groener je tuin is, hoe meer schaduw er is, hoe beter het water vastgehouden wordt in je tuin en hoe koeler je tuin blijft. Groen helpt ook om wateroverlast te verminderen.  Stenen en tegels zorgen er namelijk voor dat regenwater moeilijker de grond in kan gaan, waardoor je plassen krijgt.

Wil je weten hoe je een klimaatbestendige tuin kunt aanleggen en onderhouden? De volgende websites hebben hier hele handige tips over. Kom je er zelf niet uit, of wil je iets met een groep buren aanpakken? Laat het ons weten via het contactformulier, dan denken we mee.

Handige sites: